۱۳۹۹-۰۶-۱۲، ۰۵:۴۲ ب.ظ
ممکن است شما تصور کنید که شکرک زدن عسل نشانه خوبی نیست و عقیده داشته باشید که وقتی عسلی شکرک میزند، به این معناست که زنبور برای تولید آن از آب و شکر تغذیه کرده و یا تقلبی است.
اما آیا واقعا شکرک زدن عسل ارتباطی با نوع عسل دارد؟
برای این که به این سوال پاسخ دهیم، ابتدا باید بدانیم که 15 درصد ترکیب عسل را آب و 80 درصد آن را سه نوع قند شامل گلوکز، ساکارز و فروکتوز تشکیل میدهند. از این 80 درصد، 75 درصد را دو قند گلوکز و فروکتوز و کمتر از 5 درصد را ساکارز تشکیل میدهد. از میان این قندها، گلوکزتمایل زیادی به کریستاله شدن و یا رس بستن و خارج شدن از حالت محلول دارد. پس به دلیل وجود مقدار زیادی قند در مقدار کمی آب و همچنین وجود گلوکز در عسل، اگر عسل در شرایط مناسبی قرار بگیرد، شروع به تشکیل کریستال میکند یا به اصطلاح عامیانه شکرک می زند.
پس به صورت خلاصه میتوان گفت که عسل چه طبیعی باشد، چه تغذیهای و چه حتی تقلبی، به دلیل وجود گلوکز، ممکن است رس ببندد و شکرک بزند.
بنابراین از روی شکرک زدن عسل نمی توان نتیجه گرفت که آن عسل خوب یا بد است. چون امکان شکرک زدن برای هر نوع عسلی وجود دارد.
آیا شکرک زدن عسل می تواند نشانه خوبی باشد؟
برخی از زنبورداران و تولیدکنندگان عسل برای جلوگیری از شکرک زدن عسل، آن را تا دمای بالایی گرم میکنند. اگر حرارتی که به عسل داده میشود، از میزانی بیشتر باشد ممکن است عسل تمام خواص خود را از دست بدهد.
درست است که از روی شکرک زدن عسل، نمیتوان به طبیعی یا تقلبی بودن آن پی برد، ولی در صورتی که بدانیم عسل طبیعی است و بعد شکرک بزند، میتوانیم متوجه شویم که آن عسل حرارت ندیده و خواص خود را از دست نداده است و خام است.
آیا از روی شکل شکرک عسل میتوان به طبیعی یا تغذیه ای بودن آن پی برد؟
برخی بر این باورند که شکرک عسل طبیعی نرم و شکرک عسل تغذیه ای زبر است؛ ولی این عقیده درست نیست. زیرا شکل شکرک عسل به عوامل دیگری مثل گلی که زنبور برای درست کردن عسل از آن تغذیه کرده، دمایی که عسل در آن شکرک زده و عوامل محیطی دیگری ارتباط دارد و از روی ظاهر کریستالهای عسل شکرک زده نمیتوان گفت که عسل تغذیه شده است یا خیر.
ازاین مقاله نتیجه میگیریم که که شکرک زدن عسل نمیتواند معیاری برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی باشد. تنها راه تشخیص عسل خوب از بد، آزمایش عسل در آزمایشگاه عسل است که از طریق آن و با اندازه گیری درصد مواد تشکیل دهنده آن، میتوان نوع عسل را تعیین کرد. شما برای این که مطمئن شوید عسلی که میخرید اصل است، حتما آن را از فروشگاه های معتبری خریداری کنید، که عسل هایشان را قبل از فروش آزمایش میکنند و آنها را با برگه آزمایش ارائه میدهند، تا با بررسی آن مطمئن شوید عسل طبیعی میفروشند . یکی از این مدل فروشگاهها، درکام است که شما می توانید از آن عسلهای کاملا طبیعی و باکیفیت خریداری کنید.
اما آیا واقعا شکرک زدن عسل ارتباطی با نوع عسل دارد؟
برای این که به این سوال پاسخ دهیم، ابتدا باید بدانیم که 15 درصد ترکیب عسل را آب و 80 درصد آن را سه نوع قند شامل گلوکز، ساکارز و فروکتوز تشکیل میدهند. از این 80 درصد، 75 درصد را دو قند گلوکز و فروکتوز و کمتر از 5 درصد را ساکارز تشکیل میدهد. از میان این قندها، گلوکزتمایل زیادی به کریستاله شدن و یا رس بستن و خارج شدن از حالت محلول دارد. پس به دلیل وجود مقدار زیادی قند در مقدار کمی آب و همچنین وجود گلوکز در عسل، اگر عسل در شرایط مناسبی قرار بگیرد، شروع به تشکیل کریستال میکند یا به اصطلاح عامیانه شکرک می زند.
پس به صورت خلاصه میتوان گفت که عسل چه طبیعی باشد، چه تغذیهای و چه حتی تقلبی، به دلیل وجود گلوکز، ممکن است رس ببندد و شکرک بزند.
بنابراین از روی شکرک زدن عسل نمی توان نتیجه گرفت که آن عسل خوب یا بد است. چون امکان شکرک زدن برای هر نوع عسلی وجود دارد.
آیا شکرک زدن عسل می تواند نشانه خوبی باشد؟
برخی از زنبورداران و تولیدکنندگان عسل برای جلوگیری از شکرک زدن عسل، آن را تا دمای بالایی گرم میکنند. اگر حرارتی که به عسل داده میشود، از میزانی بیشتر باشد ممکن است عسل تمام خواص خود را از دست بدهد.
درست است که از روی شکرک زدن عسل، نمیتوان به طبیعی یا تقلبی بودن آن پی برد، ولی در صورتی که بدانیم عسل طبیعی است و بعد شکرک بزند، میتوانیم متوجه شویم که آن عسل حرارت ندیده و خواص خود را از دست نداده است و خام است.
آیا از روی شکل شکرک عسل میتوان به طبیعی یا تغذیه ای بودن آن پی برد؟
برخی بر این باورند که شکرک عسل طبیعی نرم و شکرک عسل تغذیه ای زبر است؛ ولی این عقیده درست نیست. زیرا شکل شکرک عسل به عوامل دیگری مثل گلی که زنبور برای درست کردن عسل از آن تغذیه کرده، دمایی که عسل در آن شکرک زده و عوامل محیطی دیگری ارتباط دارد و از روی ظاهر کریستالهای عسل شکرک زده نمیتوان گفت که عسل تغذیه شده است یا خیر.
ازاین مقاله نتیجه میگیریم که که شکرک زدن عسل نمیتواند معیاری برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی باشد. تنها راه تشخیص عسل خوب از بد، آزمایش عسل در آزمایشگاه عسل است که از طریق آن و با اندازه گیری درصد مواد تشکیل دهنده آن، میتوان نوع عسل را تعیین کرد. شما برای این که مطمئن شوید عسلی که میخرید اصل است، حتما آن را از فروشگاه های معتبری خریداری کنید، که عسل هایشان را قبل از فروش آزمایش میکنند و آنها را با برگه آزمایش ارائه میدهند، تا با بررسی آن مطمئن شوید عسل طبیعی میفروشند . یکی از این مدل فروشگاهها، درکام است که شما می توانید از آن عسلهای کاملا طبیعی و باکیفیت خریداری کنید.