۱۳۹۷-۰۴-۲۲، ۱۲:۵۱ ق.ظ
غذاهای محلی مشهد: شاید شما هم جزو کسانی باشید که علاقه داشته باشد در طول سفر خود با تور مشهد، علاوه بر خوردن غذاهای معمول در رستوران ها، غذاهایی محلی منطقه ای که سفر کرده اید را، نیز امتحان کنید. غذاهای محلی معمولا نمادی از یک شهر به شمار می روند و تنها در بردارنده چند مواد اولیه نیستند، بلکه ممکن است گاهی نیز باشد تا به نوع پخت و زمان پخت و ادویه های به کار رفته نیز دقت بیشتری بکنیم. در این مطلب از آرشین پرواز برخی از غذاهای محلی مشهد برای آشنایی بیشتر معرفی شده است.چنگالی:یکی از غذاهای محلی شهر مشهد چنگالی است. چنگالی در واقع یک عصرانه محسوب می شود. این یک غذای سریع پخت است که به دو روش سیستانی و مشهدی تهیه می شود. البته در شهرهای جنوبی مثل شهر یاسوج هم دستور طبخ آن مشابه مشهد است علت نام گذاری این غذا به نام چنگالی شاید به دلیل چنگال مال شدن آن باشد.برای تهیه چنگالی ، نان را خرد کرده و درون روغن داغ می ریزند سپس به آن شکر، شیره، و یا عسل اضافه می کنند و کمی بعد از روی حرارت برمیدارند. در روش سیستانی معمولا از روغن حیوانی استفاده می شود.آش ماستی:آش ماستی، معمولا در ایران طرفداران زیادی دارد و با توجه به منطقه جغرافیایی و ذائقه مردم، به شکل های متفاوتی تهیه می شود. در خراسان رضوی هم این آش روش پخت مخصوص به خود را دارد و برای تهیه آن از ماست، سینه مرغ، برنج، سیر، شوید خشک، نعنا, نمک، فلفل، زعفران، لپه و برگ بو استفاده می شود.آش ماست در واقع غذای محلی شهر سبزوار مشهد به شمار می آید. این آش سنتی طرفداران بسیار زیادی دارد و گاهی اوقات به عنوان یک وعده غذایی و گاهی نیز به عنوان پیش غذا در تور ارزان مشهد سرو می شود.دیگچه:دیگچه در واقع یک نوع دسر مشابه شیر برنج است که در خراسان و به ویژه مشهد طرفداران زیادی دارد، دیگچه به عنوان یک غذای سنتی در مراسم مذهبی و ماه های محرم و صفر طبخ می شود.
البته این دسر را در ماه رمضان و بر سر سفره افطار نیز می توان استفاده کرد. برای تهیه دیگچه از موادی مثل، برنج، شیر، کره، شکر، هل، زعفران و گلاب استفاده می کنند. این خوراکی خوشمزه را می توان جزو شیرینی ها هم دسته بندی کردخورشت ریواس:یکی از غذاهای سنتی و بهاری خراسان رضوی و نیشابور، خورشت ریواس است. گیاه ریواس یک گیاه خودرو است که در فصل بهار و در مناطق کوهستانی رشد می کند، و در تمامی مناطق کشور که به ریواس دسترسی دارند این خورشت طبخ می شود.در نیشابور هم به دلیل رشد فروان این گیاه، مردم از آن برای تهیه یک خورشت خوشمزه استفاده می کنند. طعم ترش و تازه خورشت ریواس یه دلیل ترش بودن گیاه ریواس باعث شده تا این خورشت مورد پسند اکثر ذائقه ها باشد. برای تهیه خورشت ریواس از گوشت بدون استخوان، پیاز، شکر، نعنا و جعفری تازه استفاده می کنندو.شله مشهدی:یکی از غذاهای بسیار معروف و سنتی شهر مشهد شله است،که دارای ارزش غذایی بسیار بالا است. قدمت این غذای خوشمزه وپرطرفدار به دوران قاجار برمی گردد.
برای پختن شله مشهدی انواع حبوبات به کار می رود و به همین دلیل یک غذای سنگین محسوب می شود و اکثرا به عنوان یک وعده غذایی کامل در نظر گرفته می شود.
این غذا معمولا جزو رایج ترین غذاهایی است که در مراسم به خصوص مراسم مذهبی و به عنوان نذری تهیه می شود. در واقع خوشمزه ترین نوع شله ها در مشهد طبخ می شود.برای تهیه آن ازگوشت، لوبیا چیتی، ماش عدس، بلغور گندم، لوبیا سفید، برنج نیمه، نمک و از ادویه هایی مثل، فلفل قرمز، فلفل سیاه، ریشه جوزهندی، دارچین، زنجبیل و نمک استفاده می شود.
البته بسته به نوع سلیقه خود می توان کمی در ترکیب آن تغییر ایجاد کنید. در تهیه شله هر چقدر مقدار گوشت به کار رفته بیشتر باشد این غذا خوشمزه تر خواهد شد. طبخ این غذا به دلیل وجود حبوبات در آن زمان بر است.
در حالت اصیل برای سرو شله روی آن مقداری قیمه ریخته می شود و به همراه نان سنگک، سبزی و پنیر می توان سرو کرد. شله ای که در نیشابور و قوچان طبخ می شود در دستور آن کمی تفاوت وجود دارد.رشته پلو:رشته پلو شاید غذای بومی بسیاری از مناطق ایران به شمار بیاید.این غذا در شهر های اردبیل و مشهد و کرمانشاه و به طریق مختلفی طبخ می شود.
به طور مثال مردم آذربایجان و اردبیل از برگه های زرد آلو در این غذا استفاده می کنند، معمولا از کشمش،پیازداغ، خرما و گوشت برای تهیه رشته پلو استفاده می شود.
از گذشته تا به امروز و طبق یک رسم سنتی مردم مشهد رشته پلو را در جشن نوروز این غذای خوشمزه و شیرین را طبخ می کنند و معتقدند که با میل کردن این غذای خوشمزه، سر رشته ی همه امور را به دست خواهند آمد.
در ترکیبات رشته پلو مشهدی از ران مرغ،برنج،رشته پلویی، پیاز،زعفران، سماق ، دارچین، روغن ، کره و نمک و فلفل استفاده می شود. البته بعضی ها با توجه به سلیقه خود از گوشت قرمز به جای گوشت مرغ و همینطور از خرما استفاده می کنند.آش لخشک:آش لخشک از غذاهای محلی شهر مشهد به شمار می رود. در واقع آش لخشک نوعی آش رشته است با این تفاوت که به جای حبوبات تنها از عدس برای تهیه آن استفاده می شود.
علت نام گذاری این آش به این دلیل است که برای تهیه آن از رشته بلند و پهن به نام لخشک و سبزی آش استفاده می کنند . آش لخشک را با چاشنی هایی مثل کشک، نعناداغ، سیرداغ و پیازداغ سرو می کنند.کباب شیشلیک شاندیز:شیشلیک یک نوع کباب و یکی از گران قیمت ترین غذاهایی است که در کشورهای آسیایی مانند ایران، شوروی، و بخشی از اروپای مرکزی، طرفداران زیادی دارد.این کباب به شیوه های متفاوتی تهیه می شود. شیلیک شاندیز کباب بسیار معروف شهر مشهد است که با شش تکه گوشت راسته گوسفندی تهیه می شود. این غذای بسیار خوشمزه در شهر مشهد و شاندیز به همراه دنده به سیخ کشیده می شود. تهیه این نوع کباب دقت و نکات زیادی را لازم دارد تا گوشت آبدار و لذیذ با قی بماند. گوشت ماده اصلی این غذا است که برای طعم دار کردن آن از موادی مانند، ماست، زعفران، لیمو، روغن و فلفل استفاده می کنند و در کنار آن از گوجه فرنگی هم برای سرو استفاده می نمایند.صرف نظر ازقیمت تور مشهد هر سفری هزینه های شناور و مازادی دارد. اگر در سفر کردن و گردشگری به دنبال آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم و کسب تجربه هستید، غذاهای محلی جزیی از فرهنگ هر منطقه ای است که هزینه کردن برای آن خالی از لطف نیست.
البته این دسر را در ماه رمضان و بر سر سفره افطار نیز می توان استفاده کرد. برای تهیه دیگچه از موادی مثل، برنج، شیر، کره، شکر، هل، زعفران و گلاب استفاده می کنند. این خوراکی خوشمزه را می توان جزو شیرینی ها هم دسته بندی کردخورشت ریواس:یکی از غذاهای سنتی و بهاری خراسان رضوی و نیشابور، خورشت ریواس است. گیاه ریواس یک گیاه خودرو است که در فصل بهار و در مناطق کوهستانی رشد می کند، و در تمامی مناطق کشور که به ریواس دسترسی دارند این خورشت طبخ می شود.در نیشابور هم به دلیل رشد فروان این گیاه، مردم از آن برای تهیه یک خورشت خوشمزه استفاده می کنند. طعم ترش و تازه خورشت ریواس یه دلیل ترش بودن گیاه ریواس باعث شده تا این خورشت مورد پسند اکثر ذائقه ها باشد. برای تهیه خورشت ریواس از گوشت بدون استخوان، پیاز، شکر، نعنا و جعفری تازه استفاده می کنندو.شله مشهدی:یکی از غذاهای بسیار معروف و سنتی شهر مشهد شله است،که دارای ارزش غذایی بسیار بالا است. قدمت این غذای خوشمزه وپرطرفدار به دوران قاجار برمی گردد.
برای پختن شله مشهدی انواع حبوبات به کار می رود و به همین دلیل یک غذای سنگین محسوب می شود و اکثرا به عنوان یک وعده غذایی کامل در نظر گرفته می شود.
این غذا معمولا جزو رایج ترین غذاهایی است که در مراسم به خصوص مراسم مذهبی و به عنوان نذری تهیه می شود. در واقع خوشمزه ترین نوع شله ها در مشهد طبخ می شود.برای تهیه آن ازگوشت، لوبیا چیتی، ماش عدس، بلغور گندم، لوبیا سفید، برنج نیمه، نمک و از ادویه هایی مثل، فلفل قرمز، فلفل سیاه، ریشه جوزهندی، دارچین، زنجبیل و نمک استفاده می شود.
البته بسته به نوع سلیقه خود می توان کمی در ترکیب آن تغییر ایجاد کنید. در تهیه شله هر چقدر مقدار گوشت به کار رفته بیشتر باشد این غذا خوشمزه تر خواهد شد. طبخ این غذا به دلیل وجود حبوبات در آن زمان بر است.
در حالت اصیل برای سرو شله روی آن مقداری قیمه ریخته می شود و به همراه نان سنگک، سبزی و پنیر می توان سرو کرد. شله ای که در نیشابور و قوچان طبخ می شود در دستور آن کمی تفاوت وجود دارد.رشته پلو:رشته پلو شاید غذای بومی بسیاری از مناطق ایران به شمار بیاید.این غذا در شهر های اردبیل و مشهد و کرمانشاه و به طریق مختلفی طبخ می شود.
به طور مثال مردم آذربایجان و اردبیل از برگه های زرد آلو در این غذا استفاده می کنند، معمولا از کشمش،پیازداغ، خرما و گوشت برای تهیه رشته پلو استفاده می شود.
از گذشته تا به امروز و طبق یک رسم سنتی مردم مشهد رشته پلو را در جشن نوروز این غذای خوشمزه و شیرین را طبخ می کنند و معتقدند که با میل کردن این غذای خوشمزه، سر رشته ی همه امور را به دست خواهند آمد.
در ترکیبات رشته پلو مشهدی از ران مرغ،برنج،رشته پلویی، پیاز،زعفران، سماق ، دارچین، روغن ، کره و نمک و فلفل استفاده می شود. البته بعضی ها با توجه به سلیقه خود از گوشت قرمز به جای گوشت مرغ و همینطور از خرما استفاده می کنند.آش لخشک:آش لخشک از غذاهای محلی شهر مشهد به شمار می رود. در واقع آش لخشک نوعی آش رشته است با این تفاوت که به جای حبوبات تنها از عدس برای تهیه آن استفاده می شود.
علت نام گذاری این آش به این دلیل است که برای تهیه آن از رشته بلند و پهن به نام لخشک و سبزی آش استفاده می کنند . آش لخشک را با چاشنی هایی مثل کشک، نعناداغ، سیرداغ و پیازداغ سرو می کنند.کباب شیشلیک شاندیز:شیشلیک یک نوع کباب و یکی از گران قیمت ترین غذاهایی است که در کشورهای آسیایی مانند ایران، شوروی، و بخشی از اروپای مرکزی، طرفداران زیادی دارد.این کباب به شیوه های متفاوتی تهیه می شود. شیلیک شاندیز کباب بسیار معروف شهر مشهد است که با شش تکه گوشت راسته گوسفندی تهیه می شود. این غذای بسیار خوشمزه در شهر مشهد و شاندیز به همراه دنده به سیخ کشیده می شود. تهیه این نوع کباب دقت و نکات زیادی را لازم دارد تا گوشت آبدار و لذیذ با قی بماند. گوشت ماده اصلی این غذا است که برای طعم دار کردن آن از موادی مانند، ماست، زعفران، لیمو، روغن و فلفل استفاده می کنند و در کنار آن از گوجه فرنگی هم برای سرو استفاده می نمایند.صرف نظر از