شما وارد حساب خود نشده و یا ثبت نام نکرده اید. لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید تا بتوانید از تمامی امکانات انجمن استفاده کنید.
اعلانات

- توجه: بخش لینک سازی و بخش کاملا آزاد ایجاد شد تا کاربران برای لینک سازی مطالب و موضوعات مرتبط با سایت خودشون رو با بقیه و موتورهای جستجو به اشتراک بگذارند توجه کنید اگر کاربری روزانه بالای 5 مطلب و لینک ارسال نمایید اکانت کاربری مسدود خواهد شد.

- توجه: دوستان لطفا سوالات خود را از طریق شماره تماس موجود در سایت اعلام نکنید با پیامک یا تلگرام و... این شماره برای تماس های ضروری مشتریان فروشگاه قرار گرفته است.

- قابل توجه کاربران: سوالات خود را از طریق پیام خصوصی ارسال ننمایید و فقط از طریق انجمن پیگیر باشید به سوالاتی که از طریق پیام خصوصی ارسال شود به هیچ عنوان جواب داده نخواهد شد.


تبلیغات
ads
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نقل و انتقال سهام بی نام و بانام به چه صورت است ؟
#1
انتقال سهام بی نام و مراحل آن : در مقالات پیش راجع به سهام بی نام گفته شد سهام بی نام سند در وجه حامل تلقی شده و هر فردی آن را در مجمع عمومی صاحبان سهام ارائه نماید مالک آن شناخته می شود

مگر آنکه از طریق قضایی خلاف آن ثابت شود و مثلاَ مالک اصلی بتواند ثابت کند سهام بی نام به سرقت رفته و یا از طریق کلاهبرداری و جعل تحصیل شده است.
گواهی نامه موقت سهام بی نام که با رعایت ماده 30 ” لایحه ” صادر و به سهام دار تحویل می شود از لحاظ مالیات بر درآمد مشمول مقررات سهام بی نام است. در ماده 30 ” لایحه ” صدور ورقه سهم و گواهی نامه موقت برای سهم بی نامی که تمامی مبلغ اسمی سهام آن پرداخت نشده، ممنوع و در این موارد گواهی نامه موقت بانام داده می شود که نقل و انتقال آن تابع مقررات مربوط به نقل و انتقال سهام بانام است. یعنی باید دفتر ثبت سهام طبق ماده 40 ” لایحه ” تنظیم، امضاء و مالیات انتقال سهام نیز به ماخذ مالیات انتقال سهام بانام پرداخت شود. چنانچه شرکت سهامی خاص باشد لازم است مفاصاحساب مالیات انتقال سهام به اداره ثبت شرکت های تهران نیز ارائه گردد.
اگر تمام مبلغ اسمی سهام بی نام پرداخت شده باشد انتقال سهام – چه از طریق انتقال گواهی نامه موقت و چه از طریق سهام بی نام – لزومی به پرداخت مالیات انتقال سهم وجود ندارد و چنین معاملاتی از معافیت مالیاتی بهره مند است.
در صورت فوت دارنده سهم بی نام ، هیچ گونه مزیتی بابت مالیات بر ارث پیش بینی نشده است . هر چند اگر وراث توافق کنند که سهام بی نامی که ماترک متوفی است در مالکیت احدی از ورثه یا شخص دیگری قرار گیرد و او به عنوان دارنده سهم به شرکت مراجعه و در مجامع حضور یابد و از حقوق سهام بهره مند شود، مجرایی برای وصول مالیات بر ارث وجود نخواهد داشت.

انتقال سهام بانام و مراحل آن
طبق ماده 40 ” لایحه ” انتقال سهام بانام صرفاَ از طریق ثبت در دفتر ثبت سهام شرکت و فقط با امضای انتقال دهنده ( فروشنده ) یا وکیل و یا نماینده قانونی او امکان پذیر است. در نتیجه برخلاف تصور عامه، هیچ نیازی به مراجعه به دفتر اسناد رسمی و ثبت معامله سهام و تنظیم سند رسمی صلح نیست.
پس هر چند دفتر ثبت سهام – در زمره دفاتری که وفق ماده 6 قانون تجارت ، تجار و شرکت ها مکلف به تهیه آن ها هستند – احصا نشده است ولی با توجه به درج کلمه ” باید ” در صدر ماده 40 ” لایحه ” ، تردیدی نمی ماند که همه شرکت های سهامی باید بلافاصله پس از ثبت نسبت به تهیه دفتر ثبت سهام اقدام کنند.
دفتر ثبت سهام از دفاتر پلمپ شده و قیطان کشیده نیست و این موضوع می تواند مشکلاتی از جمله خرید مکرر دفتر و امکان جعل و الحاق آن را پدید آورد. اما چون روش انتقال سهام فقط با دفتر ثبت سهام میسر است بنابراین تهیه و اتکای به این دفتر الزامی است.
resim
اگرچه امضای انتقال گیرنده ( خریدار ) در مورد سهامی که تمامی مبلغ اسمی سهام پرداخت نشده ضروری است با این همه امضای خریدار و فروشنده هم زمان در دفتر ثبت سهام توصیه می شود. ضمناَ محل امضای انتقال گیرنده نیز در دفاتر ثبت سهام پیش بینی شده است.
در هیچ یک از مواد قانون اشاره ای به ضرورت ظهرنویسی اوراق سهام بانام نشده است ولی معمولاَ در ظهر برگه های سهام جدولی وجود دارد که در آن انتقال دهنده و انتقال گیرنده همراه با محل امضای آنان پیش بینی شده و مرسوم است که خریدار و فروشنده پشت اوراق سهام را نیز امضاء کنند و اصل اوراق به خریدار تسلیم شود.
بدیهی است چنانچه دفتر ثبت سهام به نام خریدار امضاء شود عدم امضای فروشنده ظهر برگه سهام تاثیری در حقوق خریدار ندارد و نمی تواند مانعی برای انتقال مالکیت تلقی شود.

روش اجرایی انتقال سهام
در انتقال سهام شرکت های سهامی خاص و عام که در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته نشده اند باید به نکات مشروحه ذیل توجه شود :
الف- ملاحظه اساسنامه شرکت در رابطه با چگونگی انتقال سهام
ب- تنظیم قرارداد و صلح حقوق سهام به صورت عادی ( در این قرارداد مشخصات انتقال دهنده ، انتقال گیرنده ، تعداد و مشخصات سهام و .. و شرایط انتقال تعیین می شود. ضمناَ ترازنامه ای باید از سوی هیات مدیره شرکت تهیه شود و حسابرس معتمد صحت آن را احراز و تایید کرده باشد ).

نقل و انتقال سهام بی نام و بانام
تبلیغات
ads


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  نحوه بسته‌بندی تيرآهن در کارخانه به چه صورت است؟ parsarad 0 269 ۱۴۰۰-۰۱-۲۹، ۰۱:۱۵ ب.ظ
آخرین ارسال: parsarad
  فواید عنبر نسارا برای پوست صورت damoon 0 236 ۱۴۰۰-۰۱-۲۴، ۱۰:۳۹ ق.ظ
آخرین ارسال: damoon
  سهام اپل پس از فروش آیفون کاهش یافت ، خانم چین 29٪ افت کرد ritcha 0 246 ۱۳۹۹-۰۸-۰۹، ۰۹:۰۰ ق.ظ
آخرین ارسال: ritcha
  خدمات پرستاری و مراقبت از بیمار در منزل به صورت شبانه روزی seoupdate 0 254 ۱۳۹۹-۰۶-۱۵، ۰۴:۳۸ ب.ظ
آخرین ارسال: seoupdate
  اکوکاردیوگرافی (اکوی قلبی) چگونه صورت می گیرد ؟ heartclinic 0 226 ۱۳۹۹-۰۵-۲۸، ۱۰:۱۶ ب.ظ
آخرین ارسال: heartclinic
  طراحی سایت به صورت حرفه ای چگونه پدید می آید؟ sida 0 303 ۱۳۹۹-۰۴-۱۷، ۰۵:۱۱ ب.ظ
آخرین ارسال: sida
  ماسک های خانگی که برای پوست صورت تان معجزه می کنند ! akhbarejazab 2 694 ۱۳۹۹-۰۳-۱۳، ۱۲:۳۴ ب.ظ
آخرین ارسال: mahtab26
Bug فروش عمده لوبیا به صورت اینترنتی lemonn 0 318 ۱۳۹۹-۰۳-۰۹، ۱۱:۳۱ ب.ظ
آخرین ارسال: lemonn
  شارژ حساب پرفکت مانی به صورت آنلاین و لحظه ای bitmehr 0 279 ۱۳۹۹-۰۲-۰۴، ۱۲:۱۸ ب.ظ
آخرین ارسال: bitmehr
  چند قاعده ی کدنویسی سایت به صورت سئو sida 0 298 ۱۳۹۹-۰۱-۳۱، ۰۴:۱۴ ب.ظ
آخرین ارسال: sida

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
تبلیغات
ads