۱۳۹۶-۰۷-۲۶، ۱۱:۰۲ ق.ظ
انتخاب نوع پمپ
اگر به دنبال نصب یک پمپ آب جدید هستید و یا فقط میخواهید از سیستم پمپاژ فعلی خود سر در بیاورید، میتوانید اطلاعاتی را که برای شروع به آنها نیاز دارید را در این مقاله آموزشی پیدا کنید. به شدت توصیه میکنم کل مقاله را مطالعه کنید. به بسیاری از سوالاتی که همیشه از من پرسیده میشود در این مقاله پاسخ داده شده است؛ تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که همه مطالب را بخوانید.
پس از گذشت سالها فعالیت در این زمینه، 3 خطای عمده که مردم در مورد پمپهای آبیاری انجام میدهند را مشخص کردم که خیلی گران تمام میشوند. پس بگذارید از همان ابتدا مسیر درست را پیش بگیریم!
مرحله اول
قبل از طراحی سیستم آبرسانی خود ، خرید پمپ آب را انجام ندهید ! بسیاری از مردم هر سال میزان زیادی پول از دست میدهند، زیرا قبل از طراحی سیستم آبرسانی، پمپ آب میخرند و بعد متوجه میشوند که اندازه و نوع پمپ آب مناسب نیست. هرساله صدها ایمیل با این مضمون دریافت میکنم و اکثر آنها امیدوارند من بتوانم برای مشکلاشان جادو کنم. جادویی در کار نیست. پس اول طراحی سیستم آبرسانی ، بعد خرید پمپ آب !
لیبل پمپها
گاهی برچسب روی بستههای بسیاری از پمپهای آب گمراه کننده هستند. اغلب روی بسته پمپها چیزی مشابه “20 GPM، 55 PSI” یا “20 GPM، 127 feet of lift” نوشته میشود. در بیشتر موارد متوجه شدهام که کلمه “یا” هم باید اضافه شود. منظور انها 20 GPM یا 55 PSI است. عملکرد پمپی که 20 GPM در55 PSI تولید میکند با پمپی که 20 GPM یا 55 PSI تولید میکند از زمین تا آسمان تفاوت دارد.
بیایید این موضوع را در مورد یک ماشین در نظر بگیریم. فرض کنید عملکرد یک ماشین “5 مسافر، 120 کیومتر در ساعت” باشد، اگر متوجه شوید منظور این است که سرعت با یک مسافر 120 کیلومتر در ساعت است اما با 5 مسافر سرعت به 40 کیلومتر در ساعت میرسد ناامید نمیشدید اکثر برچسبهای روی بستهبندی پمپهای آب نیز دقیقا همینطور است. این مسئله مهمی بود که میخواستم از همان مراحل ابتدایی به شما هشدار بدهم. حواستان به حروفچینی در برچسبها باشد!
اسامی پمپهای آبیاری
تعدادی از کاتالوگها، وبسایتها و فروشگاهها، پمپهایی را به فروش میرسانند که به آنها “پمپ آبیاری” میگویند. که معمولا پمپهای کوچک و ارزان قیمتی هم هستند. هدفم از آوردن نام این پمپها فقط هشدار دادن است؛ پمپهای زیادی را دیدهام که تحت نام “پمپ آبیاری” به فروش میرسند، درحالی که فقط برای یک سیستم آبیاری بارانی معمولی با آبپاش چندگانه مناسبند.
اکثر این پمپها یک سر آبپاش کوچک بر روی شلنگ اصلی دارند، اما در واقع سیستم آبپاش برای آبیاری ندارند. معمولا پمپهایی که برای سیستم های آبیاری بارانی مناسب هستند، تحت عنوان “پمپ آب فشار بالا” عرضه میشوند.
انواع پمپهای آبیاری
پمپهایی که معمولا برای آبیاری مورد استفاده قرار میگیرند، بر اساس طراحی خود پمپ دستهبندی میشوند. ما در این مقاله فقط پمپهای برقی را مورد نظر داریم. گرچه اکثر اطلاعاتی که در این مقاله ارائه شد در مورد پمپهای سوختی نیز صدق میکند، اما فرمول های این دو پمپ یکی نیست! برای محاسبه اندازه و جریان پمپهای سوختی، باید از فرمولهای مختلفی استفاده کنید. اگر پمپ موتوری (گازی، دیزلی، پروپان و غیره) دارید، باید با تولیدکننده پمپ تماس بگیرید و یک کپی از منحنی عملکرد پمپ را درخواست کنید. به عنوان یک قاعده کلی، پمپ های سوختی، نسبت به پمپهای برقی، به اسب بخار بیشتری نیاز دارند.