۱۴۰۰-۰۶-۱۰، ۰۳:۳۶ ب.ظ
هواساز صنعتی دستگاهی با کارکرد ویژه است که کار تهویه هوا را به شکل مطلوب برآورده می سازد. حذف غبار، تنظیم دما، و رطوبت زایی یا رطوبت زدایی از هوا جزو کارکردهای خاص این دستگاه است که آن را در بین دستگاه های تهویه هوا، ویژه می سازد.
فیلتر
هواساز هوای تازه:
از پکیج هواساز صنعتی بیشتر در محیط های کارگاهی، کارخانه ها، شرکت ها و یا مکان های پرتردد یا آلوده چون بیمارستان ها، هتل ها و یا سالن های ورزشی و دیگر سازه های همگانی استفاده می شود. در ادامه به مهم ترین اجزای این دستگاه خواهیم پرداخت و با نوع کارکرد آن آشنا خواهیم شد.
اجزای هواساز صنعتیشاید بتوان مهم ترین ویژگی دستگاه هواساز صنعتی را، سادگی ساختار و شاکله آن دانست. به طور عمده این دستگاه یک سازه مستطیل شکل است که اجزا و قطعاتش در آن جا می گیرند. این شاکله ساده این امکان را می دهد که بنابر نیاز، قطعات و اجزای دیگر را نیز به دستگاه اضافه کرد.تنوع بالایی این قطعات و نوع ساختار و شاکله دستگاه، امکان تغییر کاربری این دستگاه را افزایش می دهد.مهم ترین اجزای این دستگاه این موارد را شامل می شود:
فنفن دستگاه هواساز صنعتی مهم ترین بخش آن است. و از آنجا که هواساز صنعتی در مقایسه با دیگر هواسازها، نیاز به قدرت بالاتر در جذب آلاینده ها دارد، معمولا فن آن قدرتمند و بزرگ است.
کویلدر این دستگاه برای سرمایش و گرمایش از کویل استفاده می شود. در حالت سرمایش، کویل به چیلر مرتبط است. چیلر کویل را سرد کرده و هوای ایجاد شده بواسطه فن، در پیرامون کویل ها چرخیده، سرما را اخذ می کند. در حالت گرمایش هم، کویل ها به جریان آب گرم (بویلر یا دیگ بخار) نصب می شوند و به همان صورت، هوای گرم را ایجاد کنند.
مهم ترین کارآیی هواساز صنعتی و در واقع دلیل اصلی استفاده از آن ها، فیلترهای مورد استفاده در این دستگاه است.به طور کلی، فیلترهای مورد استفاده در دستگاه، کار جذب و دفع گرد و غبار را برعهده دارند.اما بنا بر محیط مورد استفاده و الزامات مکانی می توان از فیلترهای بیشتر و ریزحفره تر برای جذب ذرات ریزتر هم بهره برد.
در ادامه برخی از مهم ترین فیلترهای مورد استفاده در هواسازهای صنعتی را مورد اشاره قرار خواهیم داد.
- فیلتر فلزی: این دست فیلترها غالبا در همه هواسازهای صنعتی استفاده می شوند، ساختاری مشبک گونه دارند و به طور کلی برای جذب ذرات درشت گرد و غبار کارآیی دارند.
- فیلتر کیسه ای: این فیلترها برای جذب ذرات ریزتر گرد و غبار مورد استفاده قرار می گیرند و اغلب هم تا چندین بار قابلیت شستشو و استفاده دوباره را دارند.
- فیلتر کربن فعال: برای محیط های کاری خاص که دارای بوی نامطبوع هستند این فیلترکربن ها مورد استفاده قرار می گیرند.
- فیلتر هپا: برای محیط های بیمارستانی که می توانند با آلاینده های میکروبی یا باکتری ها درگیر باشند یا دیگر محیط های با شدت آلودگی میکروبی بالا، این نوع فیلتر بهترین کارآیی را دارد.
- پیش فیلتر: پیش فیلتر در واقع برای بالا بردن عمر دیگر فیلترهای مورد استفاده کاربرد دارند و با اخذ و کاهش آلاینده ها، عمر مفید دیگر فیلترها را بالا می برند.
در برخی مناطق به خاطر وضعیت خاص آب و هوایی، نیاز به رطوبت زایی وجود دارد.سیستم رطوبت زن در دستگاه هواساز صنعتی، در واقع نازل ها یا افشانه هایی می باشند که قطرات ریز آب را به هوای درون دستگاه اضافه می کنند.این سیستم بنا بر خواست مشتری یا نیاز محل استفاده به دستگاه اضافه می شوند.
سیستم رطوبت زدادر قسمت های مرطوب کشور، نیاز به دفع رطوبت از هوا وجود دارد. از این گذشته، رطوبت می تواند قطعات دستگاه را هم دچار خوردگی کند. به همین دلیل به واسطه یکی از مکانیزم های موجود در دستگاه هواساز و با بهره از کویل سرمایشی، رطوبت هوا گرفته می شود. کویل با کاهش هوای اخذ شده از بیرون، رطوبت ان را کاهش می دهد. رطوبت گرفته شده به صورت قطره روی کویل جمع می شود، بعد به سینی کف هواساز صنعتی منتقل شده و در نهایت هم به بیرون هدایت می شود.
انواع هواساز صنعتیگفتیم که یکی از مهم ترین کارآیی هایی هواساز صنعتی، حذف آلاینده ها از محیط های آلوده است. در محیط های با شدت آلایندگی بالا که نیاز به پاک سازی دائمی و در واقع جریان هوای تازه وجود دارد از هواساز فول فرش یا هوای تازه استفاده می شود که به طور کامل هوا را پاک می سازد.
هواساز جریان برگشتی:در محیط هایی که چندان آلوده نیستند، مثل هتل ها و سالن های ورزشی می توان از هواساز جریان برگشتی استفاده کرد. این نوع هواسازهای صنعتی، هوای محیط را می گیرند و با ترکیب با هوای تازه از بیرون، هوایی مخلوط را به بیرون می دهند. این مکانیزم کاری تا حد بسیار زیادی در صرفه جویی در هزینه برق تاثیر دارد و برای محیط هایی چون سالن های ورزشی یا هتل ها که به طور دائم باید دستگاه هواساز مشغول کار باشد می توانند تاثیر بسیار بالایی در کاهش هزینه ها داشته باشند.
نتیجه گیری
هواساز صنعتی به خاطر کارکرد ویژه خود در جذب و دفع آلاینده ها، و همینطور شاکله ساده در سال های اخیر جایگاهی ویژه در بین دستگاه های تهویه هوا پیدا کرده است. امکان استفاده از قطعات الحاقی، مثل رطوب زدا یا رطوبت زا، بنا بر محل استفاده از دستگاه هواساز، یکی دیگر از امکانات ویژه این دستگاه است.
عیب دستگاه هواساز صنعتی، عدم امکان کنترل محدوده ای است. مثلا در استفاده از آن نمی توان یک اتاق را بنا بر خواست افراد گرم تر یا سردتر کرد.
در مجموع می توان گفت که هواساز صنعتی، دستگاهی است که برای محیط های بزرگ غیر منفک، مثل سالن های ورزشی، هتل ها یا دیگر فضاهایی که کنترل محدوده ای در آنها مطرح نیست مناسب تر می باشد.
در مجموع می توان گفت که هواساز صنعتی، دستگاهی است که برای محیط های بزرگ غیر منفک، مثل سالن های ورزشی، هتل ها یا دیگر فضاهایی که کنترل محدوده ای در آنها مطرح نیست مناسب تر می باشد.
از این گذشته ،تنوع هواسازهای صنعتی و امکان اضافه کردن برخی قطعات مثل فیلترهای خاص، و همینطور تنوع در مکانیزم کاری باعث شده که بتوان بر حسب نیاز از این دستگاه در محیط های کاری مختلف استفاده کرد.در کل مزایای هواساز صنعتی در مقایسه با معایب آن بسیار بالاتر می باشد.